Inskolning pågår…

Det har kommit till min kännedom att man får mer gjort
om man inte jobbar hemifrån, så nu jäklar.

Jag har ju haft det på känn, men in i det längsta har jag ändå försvarat hemmakontoret: 

– Alltså jag kan sitta och jobba i pyjamas en hel dag!

Tänkte skriva en lista med för- och nackdelar med att jobba hemifrån men jag får liksom inte tag i fördelarna riktigt. De är som såpbubblor som går sönder precis innan jag ska fånga dem. Poff! Hur jag än försöker så är det helt tomt på fördelar för tillfället. Det är möjligt att jag kommer på några efterhand. Vi får väl se…

Nu halvligger jag i soffan på mitt nya kontor. Ja mitt och mitt, det är alltså en frilansbyrå där alla har var sitt skrivbord. Egentligen ska jag inte flytta in förrän första september men jag har fått lov att ”skola in” mig eftersom jag har insett att det där med att bryta en gammal vana och skaffa sig en ny inte är någonting man skojar bort.

Jag började egentligen min inskolning för två veckor sedan. Det gick fruktansvärt dåligt. Första dagen trodde jag att jag skulle klara av att ta mig hit ända fram till klockan närmade sig 14.00. Då gav jag upp eftersom jag skulle sända Kvällspasset i P4. Dagen efter det minns jag det som att jag bara skulle kolla några mejl innan jag skulle packa ner datorn i väskan och vips så hade det gått 4 timmar… Jaja på det imorgon igen!

Så gick en vecka utan att jag satte min fot på kontoret. Jag tänker att det var nog en del av processen. Och jag har lärt mig att man ska våga lita på processen. 

Tydligen tar det 21 dagar att bryta en vana. Jag googlade.
Visst, det handlade om sockerboreoende men jag tror att bryta vanan av att jobba hemifrån kan likställas med att bryta vilken vana som helst. Det är viktigt att man mentalt förbereder sig. Jag tror att det var det jag gjorde den veckan jag totalt misslyckades med min inskolning.

Men vänta! Nu kommer jag ju på fler fördelar med att jobba hemifrån!

1. Man kan städa

2. Man kan tvätta

3. Man kan vattna blommorna

4. Man kan kolla en dokumentär

5. Man kan kolla en dokumentär till

6. Man kan göra ärenden på stan

7. Man kan gå och träna

8. Man kan gå och handla

Ja, om man har minsta antydan till Alfons Åberg-personlighet så är man ett lätt offer.

”Jag ska bara” punkt 2, 4, 5 och 7 men sen ska jag jobba!

Fördelarna med att gå till sitt kontor har jag inte så mycket koll på än, men jag vet att jag första dagen på inskolningen skrev det här blogginlägget i alla fall. 

2 Replies to “Inskolning pågår…”

    1. Haha tack!

      Trivs redan väldigt bra.

      Glömde att kaffe ingick.
      Då drar jag på en kanna när jag kommer i morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait